Namnet måste komma ifrån att det är skånsk senap i såsen och senap är ju en alldeles utmärkt krydda. 4 portioner
500 g lövbiff eller rostbiff
1 rödlök
Smör
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
2-3 msk skånsk senap
½ msk soja
½ köttbuljongtärning
2 dl vispgrädde, går även med mager grädde
Skär köttet i strimlor.
Skala och hacka löken.
Bryn köttet i smör.
Lägg över i en traktörpanna.
Fräs löken och lägg över i pannan med köttet.
Tillsätt salt, peppar, senap, soja, smulad buljongtärning och grädde.
Koka ihop 2-3 min.
Servera med kokt eller pressad potatis och grönsaker, gärna broccoli.
Anita
Fantastisk god! Min make älskar den och jag brukar få göra den en gång i kvartalet ungefär :)
SvaraRadera