Plankstek är familjens favorit men denna med lax ligger inte långt efter. Man behöver 4 träplankor för dettta recept. 4 portioner
400 g laxfilé utan skinn och ben
1 påse fryst hollandaisesås
2 msk hackad persilja
1 pkt bladspenat
3 salladslökar
1 krossad vitlöksklyfta
2 msk smör
Salt
Peppar
4 tomater
Potatismos
750 g potatis
2 msk smör
2 dl mjölk
2 äggulor
Salt
Peppar
Skala och skär potatisen i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Ånga av.
Mosa potatisen och blanda moset med smör och varm mjölk. Rör i äggulorna och smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i skivor. Tina såsen och blanda i hackad persilja.
Krama vattnet ur den tinade spenaten. Strimla sallaldslökarna. Fräs spenat, salladslök och krossad vitlök ett par minuter i smör. Salta och peppra. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur kärnor och saft. Fyll tomaterna med spenaten.
Sätt ugnen på 225º.
Spritsa eller klicka potatismoset i en ring på varje träplanka. Lägg laxskivorna i mitten och skeda såsen över. Sätt in plankorna i ugnen i 10 minuter.
Sätt in de spenatfyllda tomaterna på träplankorna och gratinera i ytterl 10 min.
Servera genast.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar