fredag 21 januari 2011

Lax på planka

Plankstek är familjens favorit men denna med lax ligger inte långt efter. Man behöver 4 träplankor för dettta recept. 4 portioner

400 g laxfilé utan skinn och ben
1 påse fryst hollandaisesås
2 msk hackad persilja
1 pkt bladspenat
3 salladslökar
1 krossad vitlöksklyfta
2 msk smör
Salt
Peppar
4 tomater

Potatismos
750 g potatis
2 msk smör
2 dl mjölk
2 äggulor
Salt
Peppar

Skala och skär potatisen i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Ånga av.
Mosa potatisen och blanda moset med smör och varm mjölk. Rör i äggulorna och smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i skivor. Tina såsen och blanda i hackad persilja.
Krama vattnet ur den tinade spenaten. Strimla sallaldslökarna. Fräs spenat, salladslök och krossad vitlök ett par minuter i smör. Salta och peppra. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur kärnor och saft. Fyll tomaterna med spenaten.

Sätt ugnen på 225º.
Spritsa eller klicka potatismoset i en ring på varje träplanka. Lägg laxskivorna i mitten och skeda såsen över. Sätt in plankorna i ugnen i 10 minuter.
Sätt in de spenatfyllda tomaterna på träplankorna och gratinera i ytterl 10 min.

Servera genast.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...