tisdag 4 januari 2011

Tunnbrödskorgar med laxröra

Detta hade vi som förrätt på nyårsafton 2010, mycket gott. 4 personer

4 bitar hårt tunnbröd
250 g rökt lax
1 hårdkokt ägg
2 msk hackad dill
1/2 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
Svartpeppar

Garnering
50 g löjrom
Dill
Citron

Ånga bröden mjuka och formbara över kokande vatten, lägg dem på ett upp och nervänt glas och tryck till lätt så att bröden bildar korgar. Låt bröden torka.
Skär laxen i små, små bitar och blanda med finhackat ägg och dill.
Blanda majonäs och creme fraiche och smaksätt med svartpeppar. Rör ner lax och ägg och dill. Fördela i brödkorgarna och garnera med rom, citron och dillkvist.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...