4 portiioner
8 små eller 4 stora lövbiffar, ca 800 g
3 grillade paprikor
1 gul lök
1 kula mozzarella
Salt
Peppar
Smör till stekning
3 dl kraftig kalvbuljong
Persiljepotatis
8 potatisar
Olja till stekning
Salt
Peppar
½ knippa persilja
Rivet skal av en halv citron
Haricots verts
Tomater
Lägg upp lövbiffen på arbetsbänken. Strimla paprikan och löken. Skär osten i tunna skivor. Fördela över köttet och vik ihop. Krydda med salt och peppar.
Skala och skiva potatisen. Stek mjuk i lite olja och krydda med salt och peppar. Blanda ner hackad persilja och rivet citronskal. Håll varmt.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek lövbiffen hastigt på hög värme. Ta upp köttet och koka ur pannan med buljongen. Servera köttet med potatisen och skyn.
Nykokta haricots verts och tomater är gott till.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar