Receptet kommer från Lasse Stenbäck, f d allsvensk fotbollsspelare numera journalist, därav namnet. Det är en favorit i vår familj sedan många, många år. 4 portioner
2-3 hg rökt skinka
400 g tagliatelle eller den pasta man vill
1-3 vitlöksklyftor
3 dl tjock grädde
100 g ärtor
2-3 tomater
1 msk smör
Salt
Peppar
Börja med att koka pastan. När den är färdig hälls ärtorna ner och får sjuda med någon minut. Häll av vattnet genom durkslag och lägg tillbaka i grytan.
Rör nu ner hackad skinka, pressad vitlök, grovt hackade tomater, smör och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Värm upp allt.
Anita
2-3 hg rökt skinka
400 g tagliatelle eller den pasta man vill
1-3 vitlöksklyftor
3 dl tjock grädde
100 g ärtor
2-3 tomater
1 msk smör
Salt
Peppar
Börja med att koka pastan. När den är färdig hälls ärtorna ner och får sjuda med någon minut. Häll av vattnet genom durkslag och lägg tillbaka i grytan.
Rör nu ner hackad skinka, pressad vitlök, grovt hackade tomater, smör och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Värm upp allt.
Anita
Hej Anita!
SvaraRaderaSkitkul att hitta sitt gamla recept på nätet. Jag gillar fortfarande rätten och lagar den titt som tätt. Det fanns i Året Runt för typ 30 år sedan.
Ha det hälsar Lasse S (numera i Eskilstuna)