fredag 21 januari 2011

Inkokt lax med ingefärssås

Bjudrätt som går bra att förbereda. 4 portioner

4 bitar benfri laxfilè med skinn, ca 600 g

Lag
½ purjolök
50 g färsk ingefära
1 citron
1 msk vitvinsvinäger
Dillstjälkar
1 msk salt

Sås
2 dl gräddfil
Rivet skal av ½ citron
2 tsk riven färsk ingefära
½ dl hackad dill
2 krm salt

Skär purjolöken i mindre bitar. Skala och skiva ingefäran. Skiva citronen.

Lägg ingredienserna till lagen i en vid kastrull. Häll på 1 liter vatten. Koka under lock ca 10 min.

Lägg i laxen och koka på svag värme under lock ca 12 min. Låt laxen kallna i lagen.

Blanda ingredienserna till såsen.

Servera laxen med såsen, kokt färskpotatis och sockerärter.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...