Bjudrätt som går bra att förbereda. 4 portioner
4 bitar benfri laxfilè med skinn, ca 600 g
Lag
½ purjolök
50 g färsk ingefära
1 citron
1 msk vitvinsvinäger
Dillstjälkar
1 msk salt
Sås
2 dl gräddfil
Rivet skal av ½ citron
2 tsk riven färsk ingefära
½ dl hackad dill
2 krm salt
Skär purjolöken i mindre bitar. Skala och skiva ingefäran. Skiva citronen.
Lägg ingredienserna till lagen i en vid kastrull. Häll på 1 liter vatten. Koka under lock ca 10 min.
Lägg i laxen och koka på svag värme under lock ca 12 min. Låt laxen kallna i lagen.
Blanda ingredienserna till såsen.
Servera laxen med såsen, kokt färskpotatis och sockerärter.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar