En enkel och god fisksoppa stod på menyn när arbetskamraten Ulla bjöd hem oss alla på sin 60 årsdag. Ett gott bröd och några goda ostar till är inte fel. 2-3 personer.
1 gul lök
½ purjolök
1 morot
5 dl fiskbuljong
1 msk mjöl
½-1 msk tomatpuré
1 dl créme fraiche
3-400 g torskfilé
100 g skalade räkor
Timjan
Salt
Vitpeppar
Olivolja att steka i
Hacka löken, strimla purjolöken och skär moroten i smala stavar. Detta fräses i lite olivolja.
Red av vetemjölet i lite av fiskbuljongen och blanda i tomatpurén. Rör ner i grönsaksfräset. Koka i 10 min.
Skär torskfilén i tärningar. Rör ner crème fraiche och lägg i fisken. Sjud i 10 min.
Krydda med timjan, salt och peppar.
Precis innan serveringen lägg i räkorna.
Tips:
Man kan byta ut en del av fiskbuljongen mot vitt vin och ta chilipeppar istället för vitpeppar.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar