söndag 2 januari 2011

Ullas fisksoppa

En enkel och god fisksoppa stod på menyn när arbetskamraten Ulla bjöd hem oss alla på sin 60 årsdag. Ett gott bröd och några goda ostar till är inte fel. 2-3 personer.

1 gul lök
½ purjolök
1 morot
5 dl fiskbuljong
1 msk mjöl
½-1 msk tomatpuré
1 dl créme fraiche
3-400 g torskfilé
100 g skalade räkor
Timjan
Salt
Vitpeppar
Olivolja att steka i

Hacka löken, strimla purjolöken och skär moroten i smala stavar. Detta fräses i lite olivolja.

Red av vetemjölet i lite av fiskbuljongen och blanda i tomatpurén. Rör ner i grönsaksfräset. Koka i 10 min.

Skär torskfilén i tärningar. Rör ner crème fraiche och lägg i fisken. Sjud i 10 min.

Krydda med timjan, salt och peppar.
Precis innan serveringen lägg i räkorna.

Tips:
Man kan byta ut en del av fiskbuljongen mot vitt vin och ta chilipeppar istället för vitpeppar.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...