tisdag 4 januari 2011

Kinagryta med fläskfilé

Bra bjudrätt som kan förberedas ända tills det är dags att reda av. 4 portioner

1 fläskfilé, ca 500 g
Salt
Peppar
1 burk konserverad ananas i skivor, ca 140 g (spara spadet till såsen)
1 burk avrunna skivade bambuskott och vattenkastanjer eller böngroddar, ca 140 g
1 grön strimlad paprika
1 röd strimlad paprika

Sötsur sås
3 dl vatten + spadet från ananasen
2 msk vitvinsvinäger
1 msk kinesisk soja
2 msk sirap
½ köttbuljongtärning eller 1 msk köttfond
1 pressad vitlöksklyfta
Ca 1 msk potatismjöl

Stek fläskfilén i skivor och krydda med salt och peppar. Vispa ur pannan med totalt 3dl vatten. Lägg över kött och sky i en gryta.

Dela ananasen i mindre bitar. Stek grönsaker och ananas hastigt tills de får färg men ändå behåller sin krispighet.

Lägg över grönsaker och ananas i grytan och tillsätt ananasspad, vinäger, soja och sirap. Smula ner buljongtärningen och pressa ner vitlök.

Låt grytan koka ihop ett par minuter. Rör ut potatismjölet i lite vatten och tillsätt under omrörning tills det börjar sjuda. Låt inte såsen koka då kan den bli tunn.
Servera med kokt ris och en god sallad.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...