måndag 3 januari 2011

Falupaj med cheddar

Falukorv i paj? ja, det är faktiskt gott. 4 portioner

Deg
3 dl vetemjöl
125 g margarin
3 msk kallt vatten

Fyllning
Ca 300 g falukorv
2 morötter, 250 g
1 bit rotselleri, 25 g
2 palsternackor
1 purjolök
2 msk smör eller rapsolja
1 msk grönsaks- eller kalvfond
1 dl vatten
200 g cheddarost

Garnering
Tomater

Hacka ihop mjöl och matfett till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop ingredienserna till en deg. Lägg den att vila kallt i 30 min.

Ansa och grovriv morot, selleri och palsternacka på rivjärnet eller i matberedaren. Strimla purjolöken. Fräs alltsammans några minuter i smör. Häll på buljong och vatten och åt det koka in. Grovriv osten.

Tryck ut degen i en låg pajform. Pricka bottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet i 175 grader i 10 min. Strimla under tiden falukorven och bräck den lätt. Ta upp den.
Varva falukorv, grönsaker och ost i pajskalet och grädda pajen i 175 grader i ca 30 min.

Garnera med tomathalvor.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...