En fräsch och smart allt-i-ett-rätt. 4 portioner
600 g skinn- och benfri laxfilé
500 g mandelpotatis eller vanlig potatis
½ zucchini, ca 150 g
1 rödlök
150 g gröna bönor (frysta eller färska)
3 msk hackad dill
1 burk lätt creme fraiche, 2 dl
1 burk stenbitsrom, 80 g
½-1 msk riven pepparrot
1 citron
100 g körsbärstomater
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar, nymalen
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj/skrubba potatisen och skär den i bitar.
Skär zucchinin i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Blanda med potatis, bönor och 2 msk olja i en långpanna. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 30 minuter. Vänd en gång.
Skär laxen i bitar. Stek dem hastigt i lite olja i en stor panna. Salt och peppra. Vänd ner dillen.
Rör ihop lättcreme fraiche, rom och pepparrot.
Lägg potatis och grönsaker på ett stort fat. Toppa med laxen och halverade körsbärstomater.
Bjud romsås och cintronklyftor till.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar