Läcker förrättstallrik med räkor och avocado. Gärna förrätt till Parmesanfylld lövbiff. 4 portioner
800 g räkor med skal
1 salladshuvud
2 mogna avocado
Salt
1 citron
1 burk svart stenbitsrom
1 bit purjolök i strimlor
Sås
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 tsk svensk senap
2 droppar tabasco
2 msk pressad apelsinsaft
Rivet apelsinskal
Salt
Skala räkorna. Rör ihop majonäs och crème fraiche till såsen. Smaksätt med senap, tabasco, apelsinsaft, lite rivet skal och salt.
Skölj och torka salladen och lägg några fina blad på varje tallrik.
Skala och halvera avocadon och skär i skivor. Krydda med salt, droppa på citronsaft och fördela avdocadoskivorna på salladen. Lägg på räkorna och en sked rom. Strö på strimlad purjolök och servera såsen till.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar