Härlig sommarmat! 4 portioner
Fläskfilé 600 g
1-2 msk olja
ca 2 msk jordnötssmör
1 msk stark chutney
1 tsk worcestersås
2 msk rödvinsvinäger
2 msk vispgrädde
1 kruka gräslök
1 burk kidneybönor
150 g färsk bladspenat
1 ask körsbärstomater
1 liten rödlök
1 dl olivolja
Salt
Peppar
Börja md att tända utegrillen
Putsa köttet. Salta och peppra. Pensla lätt med olja och grilla i 35-40 min.
Rör ihop jordnötssmör, chutney, worcestersås och vinäger. Rör ner olivoljan i omgångar. Rör ner vispgrädden. Avsluta med att blanda ner 1 kruka finhackad gräslök och smaka av med salt och peppar.
Skölj kidneybönorna och blanda med spenatbladen. Dela tomaterna och finhacka rödlöken. Bland med bönor och spenat.
Dressa salladen med hälften av såsen strax före serveringen.
Skär filén i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg upp på ett fat. Arrangera salladen i en luftig hög bredvid och avsluta med att ringla över resten av dressingen.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar