En riktig höjdare - inte bara "dagen efter" av rester! Servera med rosa sås och gott bröd. 4 portioner
1½ skivad gul lök
500 g kokt kall färskpotatis
400 g rensad laxfilé
300 g gröna bönor
1 burk vattenkastanjer
Ca ½ tsk citronpeppar
Salt
Peppar
Rosa sås
1 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
Ca 60 g röd stenbitsrom
½ dl finhackad purjolök
½ msk citronsaft
1 par nypor vitpeppar
Vispa grädden till såsen lätt och rör ner crème fraiche, rom, purjolök och smaka av med citronsaft och peppar. Låt gärna såsen stå och mogna 1 timme i kylen.
Skala och skiva löken. Skär potatis och lax i tärningar. Koka bönorna lätt och låt dem rinna av väl.
Stek löken mjuk, tillsätt potatis och vattenkastanjer och låt allt steka samman ett par minuter. Rör ner delade bönor.
Stek laxen för sig och krydda. Vänd ner den försiktigt och smaka av.
Servera med sås.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar