Gott till alla kötträtter. Den blir godast omm den får marinera i kylen en dag. 6 portioner
Marinad
3 vitlöksklyftor
1 dl äppelcidervinäger
1½ dl olivolja
½ msk salt
saft av en ½ lime
saft av en ½ citron
2 paprikor i olika färger
200 g blomkål
200 g broccoli
200 g vitkål
100 g purjolök
200 g fänkål
200 g äpplen
1 ask physalisfrukt
1-2 röda chilifrukter
½ dl hackad färsk bladpersilja
½ dl hackad färsk mynta
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
Börja med marinaden. Skala och hacka vitlöken. Blanda övriga ingredienser.
Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Ansa, skala och bryt blomkålen och broccolin. Skär vitkålen i grova bitar. Skölj och skär purjolöken i cm-tjocka skivor. Skölj och skär fänkålen i bitar. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i blomkål, broccoli, vitkål, purjolök och fänkål och koka i ca 3 minuter.
Låt grönsakerna rinna av och lägg i en stor skål. Häll marinaden över de varma grönsakerna och blanda väl.
Kärna ur och skär äpplena i mindre bitar och dela physalisfrukten. Hacka chilin. Blanda försiktigt ner frukten, chili och örter med grönsakerna. Täck med plastfilm och ställ in i kylen för att marineras.
Anita
Väldigt gott det här! Kommer att bli minst en repris på det här under sommaren :) Tack!
SvaraRaderaLennart, Västerås