Vill man ha lite annan smak kan man byta ut pinjenötterna mot bacon. 8 portioner
400 g pasta, penne eller skruvar
5 dl gröna ärtor
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
0,5 dl parmesanost, färskriven
100 g sockerärtor
2 buffelmozzarella
100 g babyspenat, färsk och rucola
50 g pinjenötter
Koka pastan enligt förpackningen.
Mixa 3 dl av ärterna med vitlöken och droppa i olivoljan. Flytta över till en stor bunke och vänd i parmesanosten och pastan.
Dela sockerärterna på mitten och vänd ner dem och 2 dl gröna ärter. Skär mozzarellaosten i kuber och vänd i dem samt spenat och rucola direkt före servering.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelhög värme och strö över salladen. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar