Perfekt tårta inför större bjudningar, öppet hus eftersom du kan baka i god tid och frysa tårtan. 8-10 personer.
400 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
Fyllning
2 äggulor
1½ dl florsocker
100 g mjukt smör
2 msk kakao
2 tsk pulverkaffe
2 tsk varmt vatten
1 tsk vaniljsocker
2 tsk arrak hushållsarom
1 krm salt
Garnering
100 g mörk choklad 70%
1 msk olja
Grön marsipan
Riven choklad eller chokladbönor
Sätt ugnen på 200 grader.
Spänn ut ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant 24 cm.
Riv mandelmassan grovt, tillsätt ägget och äggvitorna och rör ihop. Fördela smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt kakan kallna.
Fyllning
Blanda äggulor, florsocker, smör, kakao, pulverkaffe, vatten, vaniljsocker, arrak och salt i en skål och vispa ihop. Bred fyllningen jämt över kakan och lägg den i frysen 15 min för att stelna. (Hit går kakan alldeles utmärkt att förbereda. Förvara i frysen och garnera serveringsdagen)
Garnering
Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad. Blanda med olja och bred över kakan.
Sporra ut remsor av marsipanen och fäst runt kakan.
Dekorera med riven choklad, chokladbönor, marsipankycklingar, marsipantomtar eller vad som passar för tillfället.
Servera med lättvispad grädde eller glass.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar