Ett recept som härstammar från Persien. Går bra att byta aubergin mot squash. 4 portioner
4 auberginer
2 msk salt
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk torkad mynta
2 dl crème fraiche
300 g fetaost
Salt
Peppar
1 dl valnötskärnor
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala och skär auberginen i 2-3 cm stora bitar. Skölj dem i ett durkslag och strö salt över. Låt ligga i 30 minuter.
Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn i olivolja i stekpanna. Smula ner den torkade myntan och fräs hastigt i några sekunder.
Koka upp crème fraiche i en kastrull och tillsätt fetaosten. Rör om tills osten har smält. Tillsätt lökblandningen, salt och peppar.
Skölj auberginebitarna och torka av dem med en handduk. Lägg dem i en långpanna och häll olivolja över och stek i ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått färg och är mjuka.
Sänk ugnen till 175 grader. Lägg över auberginebitarna i en ugnssäker gratängform och häll ostsåsen över. Strö över valnötskärnorna och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Servera med en grönsallad.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar