Ädelosten ger soppan en krämig och lyxig smak. Byt ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong för den som föredrar vegetariskt. 4 portioner.
3 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
300 g zucchini
1 msk rapsolja
6 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning alt grönsaksbuljong
300 g broccolibuketter, frysta
3 dl mjölk
60 g ädelost
1 tsk salt
1 krm peppar
Tillbehör
Bröd
Skala och skiva schalottenlök och vitlök. Skölj och tärna zucchini. Fräs grönsakerna i olja i en stor kastrull 2-3 minuter.
Tillsätt vatten, buljongtärning och broccoli. Koka 5-6 minuter under lock. Mixa soppan slät.
Tillsätt mjölk och ost och hetta upp soppan. Salta och peppra.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar