torsdag 15 juli 2010

Berlinergryta

4 pers.

500 g nötkött, tex fransyska
1 grön paprika
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1½ dl rödvin eller vatten
Salt
Svartpeppar
Smör
1 påse bearniesesås

Skär köttet i små tärningar, bryn, låt eftersteka ca 10 min. Krydda med salt och svartpeppar.
Lägg över i en gryta. Häll över rödvin eller vatten samt krossade tomaterna.
Skär paprikan i bitar och hacka löken. Lägg i grytan.

Låt grytan koka ca 1 tim. Smaka om köttet är mört.
När grytan är klar tag av locket och låt koka ca 10 min.

Tillred bearniesesåsen enl förpackningen.

Före serveringen klicka över bearniesesåsen. Servera med ris, bakad potatis eller pommes frites samt grönsallad och pain riche.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...