4 portioner
2 skivor rimmat sidfläsk (ca 100 g) eller bacon 100 g
1 morot
1 bit rotselleri (25 g)
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
Smör
1 pkt saffran (0,5 g)
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
6 dl mjölk
5 dl grönsaksbuljong
1-2 dl pasta
1 tsk oregano
2 msk finhackad persilja
Servering
1-2 dl riven lagrad ost
Skär fläsket i tunna strimlor. Skala morot, selleri och lök. Skiva moroten tunt, skär sellerin i små tärningar. Finhacka löken.
Fräs fläsk, grönsaker och lök i lite smör.
Tillsätt saffran, tomatpuré och paprikapulver. Rör om. Häll på mjölk och buljong. Lägg i pastan. Låt koka 10-15 minuter.
Smaksätt med oregano, ev salt och peppar. Strö över persiljan.
Servera soppan med riven ost och ett gott bröd.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar