10 personer
Tårtbotten
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl rice krispies
Chokladkräm
3 äggulor
3/4 dl socker
3/4 dl vispgrädde
50 g smör
100 g mörk blockchoklad
Fyllning
3 dl grädde
1 burk mandarinklyftor eller skivade färska jordgubbar
Sätt ugnen på 150 grader. Klä en långpanna (30x40cm) med bakpapper.
Vispa äggvitorna till styv marängmassa. Vispa ner lite socker i taget. Häll till sist i rice krispies.
Bred ut smeten i långpannan. Grädda i 1 timme. Låt gärna plåten stå kvar att eftertorka i den avsvalnande ugnen med luckan på glänt, gärna över natten.
Mät upp äggulor, grädde, socker i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Ta då av kastrullen från plattan och tillsätt smöret och blockchokladbitar. Rör om till allt är smält. Ställ åt sidan att kallna.
Dela tårtbotten i två delar. Bred på chokladkräm, vispad grädde och lägg på frukten. Lägg till sist över den andra delen av tårtbotten.
Alternativt dela ej tårtbotten utan bred chokladkrämen, vispad grädde och fruk över hela.
Anita
Bara älskar denna goda tårtan och den är jätte lätt att göra alltid lika uppskattad.
SvaraRaderaSå har ni inte provat så gör det och ni blir inte besvikna.