Foto: Martin Löf
300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
4 potatisar av fast sort (400 g)
1 morot
3 msk Smör eller rapsolja
1 krm sambal oelek
(2 tsk kummin, malen)
1 tsk mejram, malen
3 msk paprikapulver
3 msk tomatpuré
0.5 citron, tvättad, rivet skal och saft
1.5 l oxbuljong
Salt, efter smak
Peppar , efter smak
Tillbehör
Gräddfil
Nybakat bröd
Skär köttet i centimeterstora tärningar.
Skala och hacka löken och vitlöken.
Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar.
Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull.
Rör ner alla ingredienser utom buljongen och bryn i ytterligare några minuter.
Tillsätt buljong och lite salt och peppar.
Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. Rör om då och då.
Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
Servera gärna med en klick gräddfil och ett nybakat, härligt bröd.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar