Ett bekvämt och gott sätt att göra tacos på. Man kan ju välja vilken färs och vilka kryddor man gillar samt vilka tillbehör man vill ha. Och det går bra att steka bröden i förväg och varmhålla dem i ugnen.
Recept 14 små tortillabröd eller 8 små tortillabröd om man vill ha lite tjockare smet på. Lite svårare att wrapa men det går.
500 g kycklingfärs
3 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk riven ingefära
1,5 msk japansk soja
1 tsk chiliflakes
Rapsolja till stekning
Till servering:
1 påse salladsmix
Färsk koriander
Kewpie majonäs
Srirachasås
eller
Sallad, tomat och gurka + srirachasås
Eller krydda färsen med:
500 g kycklingfärs
1 tsk salt
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk paprikapulver
Till servering:
Romansallad och hyvlad parmesan. Ev pommes strips. Caesardressing om man gillar det.
1. Blanda ihop samtliga ingredienser till den färs du väljer. Bred ut färsen på tortillabröden med baksidan av en sked.
2. Stek i rapsolja i en stekpanna på hög (inte högsta) värme med färssidan neråt i 1-3 minuter beroende på hur tjockt med smet du har på bröden. Du ska ha fått en stekyta och färsen ska vara genomstekt. Vänd brödet och stek i ytterligare 30-45 sekunder.
3. Servera dina stekta tortillas med de tillbehör du gillar.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar