söndag 16 februari 2020

Lax i gräddsås med soltorkade tomater och spenat

Hittade detta goda recept hos Landleys kök. Har man ingen/vill inte köpa chipotlepasta går det bra med 2 msk tomatpuré istället.  4 portioner

4 portionsbitar laxfiléer utan skinn, djupfrysta eller färska
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
10 soltorkade tomater
100 g färsk babyspenat
1 dl torrt vitt vin
5 dl grädde
2 tsk maizena
2 msk chipotlepasta
Salt
Peppar

Pasta eller ris

Grovhacka löken och låt den mjukna i smör i en stekpanna. Strimla soltorkade tomater och lägg i en skål. Pressa vitlöken och låt den värmas 1 minut tillsammans med löken i panna. Skrapa ner löken i skålen med soltorkade tomater.

Smält en stor klick smör i panna och lägg i laxfiléerna. Salta och peppra. Stek hastigt på båda sidor och sprid sedan ut babyspenaten runt om. Slå på vitt vin och låt det fräsa in någon minut.

Fördela lök och soltorkade tomater i pannan. Blanda grädde med maizena och chipotlepasta och häll i pannan. Låt allt puttra ihop och smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt pasta eller ris.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...