måndag 3 januari 2011

Squashpaj med fetaost

God vegetariskt paj eller utmärkt på en sommarbuffé. 10 portioner

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g matfett
2 msk vatten

Fyllning
500 g squash
1½ tsk salt
½ purjolök
2 msk matolja
Salt
Peppar
150 g fetaost
2 ägg
2 dl mjölk

Blanda mjöl och matfett, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform, 23 cm i diameter. Nagga och ställ kallt i 30 minuter.

Förgrädda pajskalet i 225 grader, ca 10 minuter.
Dela squashen på längden och skiva den. Strö över salt och låt dra i 20 minuter. Skölj och låt squashen rinna av väl.

Strimla purjolökenoch fräs den i olja. Lägg i squashen och låt fräsa med. Krydda med salt och peppar.

Lägg grönsakerna i pajskalet. Smula över fetaost. Vispa ihop ägg och mjölk, häll över. Grädda i 200 grader, 30 minuter.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...