måndag 3 januari 2011

Sommarlaxpaj

Läcker och matig laxpaj med smak av dill och pepparrot. 6-8 portioner

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
300 g lagrad riven ost
150-200 g kallrökt lax i tunna skivor
3 ägg
2 dl standardmjölk
½-1 dl finklippt dill
1 msk riven pepparrot
2 dl kesella
Svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Arbeta samman mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och knåda till en smidig deg, gärna i matberedare. Låt vila svalt ca 30 min.

Kavla eller tryck ut degen i en smord pajform, ca 26 cm i diameter. Klä degkanten med en folieremsa så att den inte sjunker ner. Förgrädda pajskalet i 15 min.

Fördela hälften av osten i det förgräddade pajskalet och täck med laxskivorna, ta undan en skiva för garnering. Strö över resterande ost.
Blanda samman ägg, mjölk, dill, pepparrot, kesella och svartpeppar och häll över.
Grädda pajen i 30 min.
Garnera med en laxros, några citronskivor och en dillkvist vid serveringstillfället.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...