söndag 2 januari 2011

Pastasoppa med fläsk

God vardagssoppa. 4 portioner

200 g rimmat fläsk eller bogfläsk
2 gula lökar
3 morötter
1 msk smör
1 l hönsbuljong
1½ dl pasta, t ex skruvar
2-3 msk tomatpuré
2 tsk basilika
1 krm svartpeppar
½ dl färska örtkryddor, t ex persilja
2 dl crème fraiche

Skär fläsket i små tärningar. Skala lök och morötter och skär i små bitar. Fräs fläsk och grönsaker i smör i en gryta. Häll på buljongen och låt koka upp. Lägg i pastan och krydda med tomatpuré, basilika och peppar. Låt soppan koka ca 10 min. Rör ner örterna och 1 dl crème fraiche.

Servera soppan med en klick crème fraiche, gärna smaksatt med riven ost.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...