tisdag 4 januari 2011

Helgrillad fläskfilé med indiansallad

Härlig sommarmat! 4 portioner

Fläskfilé 600 g
1-2 msk olja
ca 2 msk jordnötssmör
1 msk stark chutney
1 tsk worcestersås
2 msk rödvinsvinäger
2 msk vispgrädde
1 kruka gräslök
1 burk kidneybönor
150 g färsk bladspenat
1 ask körsbärstomater
1 liten rödlök
1 dl olivolja
Salt
Peppar

Börja md att tända utegrillen
Putsa köttet. Salta och peppra. Pensla lätt med olja och grilla i 35-40 min.

Rör ihop jordnötssmör, chutney, worcestersås och vinäger. Rör ner olivoljan i omgångar. Rör ner vispgrädden. Avsluta med att blanda ner 1 kruka finhackad gräslök och smaka av med salt och peppar.

Skölj kidneybönorna och blanda med spenatbladen. Dela tomaterna och finhacka rödlöken. Bland med bönor och spenat.

Dressa salladen med hälften av såsen strax före serveringen.
Skär filén i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg upp på ett fat. Arrangera salladen i en luftig hög bredvid och avsluta med att ringla över resten av dressingen.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...