Goda köttfärsbiffar. 4 portioner
400 g blandfärs
2 äggulor
1 dl vispgrädde
Örtsalt
Peppar
½ tsk dragon
2 msk fransk senap
Smör
Olja
Fyllning
1 dl rökt skinka i tärningar
1-2 dl riven ost
2 msk finhackad gul lök
Panering
1 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
2 dl skorpmjöl
Sås
1 burk krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
Tabasco, några droppar
2 msk smör
Kokt ris blandat med gröna ärtor.
Blanda färs med äggulor och vispgrädde och smaka av med salt, peppar och dragon.
Dela färsen i 8 delar och platta ut dem på en skärbräda så att de blir runda och tunna. Bred över senap och fördela fyllningen. Vik dem dubbla och tryck till kanterna.
Panera därefter biffarna dubbelt genom att först klappa in mjöl på dem och sedan doppa dem i det uppvisade ägget. Klappa till sist på skorpmjöl. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor. Det tar ca 5 min på var sida.
Kör de krossade tomaterna i mixer och häll dem därefter i en kastrull. Smula ner buljongtärningen och hetta upp såsen. Smaka av med några droppar tabasco och tillsätt smör.
Servera med kokt ris blandat med gröna ärtor.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar