God sallad som passar till kyckling med krämigt täcke (se under fliken kycklingfilé). 4 portioner
3 dl matvete (eller bulgur)
100 g frysta gröna bönor
1 burk cannellinibönor
1 kruka krispsallad
1 ask körsbärstomater
1-2 avokador
Flingsalt
Svartpeppar
Vinägrett
½ dl olja från rostad paprika på burk
1 tsk dijonsenap
½ msk pressad citronjuice
1 pressad vitlöksklyfta
Tillaga matvetet enligt paketet. Låt svalna.
Förväll de gröna bönorna hastigt i lättsaltat vatten.
Skölj cannellinibönorna med vatten i en sil. Blanda dem med matvetet och gröna bönor.
Skölj och torka salladen och riv den i grova bitar.
Halvera tomaterna och skala och skär avokadon i bitar. Blanda allt.
Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och häll över salladen. Salta och peppra och blanda väl.
Lägg upp salladen i en vacker skål eller på ett stort fat.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar