Goda kycklingspett som passar till allt från "vanliga" middagen hemma till picknicken. 8 portioner
500 g kycklingfilé
12-16 färska champinjoner
Marinad
1-2 tsk sambal oelek
½ pressad citron
1 msk sockerkulör colorit
2 msk jordnötssmör
½ dl vatten
½ dl olja
1 pressad vitlök
Salt
Peppar
1 knippe hackade färska kryddörter
Basilika
Citrontimjan och/eller oregano, kan ersättas av 2 msk torkade kryddor
Lägg mindre engångsträspett i kallt vatten.
Tärna kycklingfiléerna och rensa champinjonerna. Vispa ihop marinaden. Varva kycklingbitar och champinjoner på spetten. Lägg spetten i en plastpåse, häll över marinaden och låt spetten marinera ett par timmar. Vänd dem då och då.
Grilla dem i 225 grader ca 10 minuter (eller grilla dem på utegrillen). Vänd dem efter halva tiden. Kyl snabbt om de inte skall ätas inom ett par timmar.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar