Den som tycker om hett kryddad mat kan öka mängden sweet chili med en eller ett par matskedar. 4 portioner
500 g mager nötfärs
4 msk sweet chili
2 msk soja
Ev 1-2 pressade vitlöksklyftor
½ tsk salt
1½ msk potatismjöl
Tillbehör
Basmati- eller jasminris för 4 personer
Morotssalsa
2 stora morötter
1 apelsin
1½ msk rapsolja
1 tsk socker
1 krm salt
1 krm svartpeppar
10-12 cm färsk gurka
2 tsk rosépeppar
Blanda samtliga ingredienser till färsen och forma 4 stora biffar, ca 3 cm tjocka. Sätt riset på kokning.
Skala morötterna och riv dem.
Tvätta apelsinen, riv av ca 1 tsk av det gula skalet, pressa därefter apelsinen och blanda skal, saft och morötter. Sätt till olja, socker, salt och peppar.
Värm lite smör eller olja i en stor stekpanna. Stek biffarna på medelvärme, ca 2 min på varje sida, sänk värmen och bräsera under lock ett par minuter så att biffarna blir genomstekta.
Skär under tiden gurkan i små tärningar och blanda med de rivna morötterna. Strö över rosépeppar.
Servera de stekta, av chilin lätt rödprickiga, biffarna med det vita riset och den färggranna salsan.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar