Går också bra att använda nöt- eller lammfärs till denna rätt.
4 portioner
400 g kalvfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 äggulor
2 dl vispgrädde
ca 2 msk smör till stekning
Fyllning
ca 125 g Cambozola
Ratatouille
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten auberigine, 250 g
1 squash, 250 g
1 röd paprika
1 gul paprika
3 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 tsk timjan
1 tsk strösocker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 lagerblad
½ tsk sambal oelek
Tillbehör
Kokt färskpotatis
Ratatouille
Skala lök och vitlök. Skär löken i bitar, skiva vitlöken och skär resten av grönsakerna i ca 2 cm stora bitar.
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och stek lök och vitlök någon min. Lägg över i en gryta.
Stek därefter aubergine och squash i olja och till sist paprikan och lägg allt efterhand i grytan.
Häll över tomater och kryddor.
Låt koka under lock ca 20 min. Rör om då och då.
Kalvjärpar
Blanda kalvfärsen med salt, peppar och äggulor. Rör ner grädden. Skär bort kanterna på osten och skär den i 8 bitar.
Dela upp färsen i 8 delar. Platta till en bit färs i handen, lägg en bit ost på mitten och forma färsen till en oval järpe runt om osten.
Gör likadant med resten av färsen.
Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna, sänk värmen och stek hälften av järparna runt om på knappt medelgod värme 5-7 min.
Lägg över i en form och håll varmt. Fortsätt med resten av järparna.
Servera järparna med ratatouille och nykokt färskpotatis.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar