fredag 13 januari 2012

Örtagårdskyckling

Bra mat att göra halvfärdig för att snabbt kunna ha maten på bordet en "bråttomdag".
8 portioner

2 kycklingar á 1,2 kg
2 tsk salt
½ tsk vitpeppar
2 tsk timjan
2-3 gula lökar
Vitlöksklyftor efter smak
4 paprikor i olika färger
400 g färska champinjoner
1 hönsbuljongtärning
2 tsk soja
4 dl vatten
2 msk vetemjöl
2½ dl mellangrädde

Sätt ugnen på 225 grader.
Dela varje kyckling i 8 bitar och lägg kycklingdelarna i en långpanna. Pensla med smält smör. Krydda med salt, peppar och timjan. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.

Hit kan man förbereda och frysa in.

Skala löken och kärna ur paprikorna. Skär lök, paprika och svamp i bitar. Fräs i smör i en stor gryta. Tillsätt buljongtärning, soja och vatten.

Vispa ut mjölet i grädden och rör ner i grytan. Låt koka ca 3 minuter. Lägg ner de stekta kycklingsdelarna och låt allt koka ytterligare några min.

Servera med kokt ris eller potatis.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...