fredag 13 januari 2012

Köttfärsfylld squash

Gott i squashtider. 4 portioner

2 squash, medelstora
Olja

Fyllning
400 g köttfärs
Smör till stekning
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 squash, hackat fruktkött
Salt
Peppar
½-1 dl vatten, buljong eller vin
½ dl chilisås
½ dl hackad persilja
Oliver, delade
2 dl riven ost

Ugnstemperatur 200º

Dela squashen på längden. Gröp ur kärnor och det mesta av fruktköttet med en sked. Hacka fruktköttet. Pensla squashhalvorna på insidan med lite olja, lägg dem i en ugnsform och låt stå i ugnen ca 15 minuter.

Hetta upp matfett i en stekpanna och stek köttfärsen grynig. Låt sedan lök, vitlök och fruktkött fräsa med. Krydda, späd och rör ner chilisås, persilja och kanske några oliver.
Tag ut squashen ur ugnen och öka värmen. Fördela fyllningen i halvorna och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen, 10-15 minuter.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...