fredag 13 januari 2012

Gratinerad köttfärslåda

Typ av varma mackor i långpanna. Gott!
10 bitar

2 gula lökar
2 msk smör
500 g köttfärs
2-3 tsk curry
2 dl buljong
2 msk kinesisk soja (ev glutenfri)
2 dl crème fraiche
1 stor röd paprika
Salt
Peppar
3 skivor längdskuret bröd (ev glutenfri)
200 g riven lagrad ost
Krasse

Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i smör. Tillsätt färsen och bryn den brun och smulig. Strö på curry och låt det fräsa med ett ögonblick.
Häll på buljong, soja och crème fraiche och låt röran puttra tills det mesta av vätskan har ångat bort.

Kärna ur paprikan, skär den i små tärningar och rör ner dem i färsen. Smaka av med salt och peppar.

Lägg köttfärsröran på brödskivorna och strö över ost. Gratinera i 250 grader ca 8 minuter tills osten smält och brödet fått färg.

Garnera med klippt krasse och dela längderna i bitar.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...