Köttfärs kan man variera i det oändliga. Här bakar vi in den i en deg.
3-4 portioner
500 g köttfärs
1 gul lök
2-3 msk smör eller margarin
1 tsk paprikapulver
2 tsk senap
1 msk soja
2 msk tomatpuré
1 röd paprika, finskuren
2 dl riven ost
Deg
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
3 msk olja och
2 dl vatten
Till pensling
Uppvispat ägg
Ev lite gurkmeja
Skala och finhacka löken, fräs den med färsen. Blanda i övriga ingredienser, avsluta med osten. Låt kallna.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner oljan och arbeta in vattnet. Kavla ut degen (använd inget bakbord som kan ta åt sig färg - färgen från gurkmejan kan vara svår att få bort) till en platta, 30x40 cm.
Lägg den kalla färsröran på mitten. Pensla kanterna med uppvispat ägg, vik ihop och lägg med skarven ner på smord plåt. Pensla med ägg och ev gurkmeja och grädda i 200 grader i ca 25 minuter.
Servera med grönsallad.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar