torsdag 12 januari 2012

Kyckling i det gröna

God alltiett-kycklingrätt. 4 portioner

1 kyckling eller 700 g kycklingdelar
1 purjolök ca 150 g
2 palsternackor ca 200 g
2 morötter ca 250 g
½-1 tsk salvia eller stött rosmarin
1 msk smält smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 225 grader.

Skölj och strimla purjolöken. Skala och strimla rotfrukterna. Blanda grönsaker och örtkryddor i en ugnssäker form.

Dela den hela kycklingen i ca 8 bitar. Lägg kycklingdelarna på grönsakerna. Pensla med smör. Salta och peppra.

Häll på grädden. Stek i nedre delen av ugnen tills kycklingen är klar, ca 30 min.
Servera med bröd och ris.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...