En god glögg som tar ca 6 veckor innan drickfärdig.
5 l färsk svagdricka (brukar stå i kylen tillsammans med mejerivarorna. Går ej med den med kolsyra i)
2,5 kg socker
5 stora skivade råa potatisar
1 pkt jäst, 50 g
1 påse hela nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
500 g russin
Blanda svagdricka och socker i en väl rengjord tiolitershink. Lös upp jästen i lite av vätskan och häll i den. Blanda i resten av ingredienserna.
Täck med plastfolie som du gör små hål i och låt brygden stå i lugn och ro utan omrörning i rumstemperatur, minst 3 veckor men gärna 6.
Sila genom saftduk, låt stå tills bottensats bildats, häll sedan försiktigt upp i flaskor.
Värm och njut!
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar