torsdag 12 januari 2012

Kycklingfilé i portvinssås

God kycklingrätt som tillagas i mikron. Går säkert alldeles utmärkt att tillaga på spis/i ugn. 4 portioner

4 kycklingfiléer
½ tsk salt
3 krm svartpeppar

Sås
2 msk smör
1 1/4 dl portvin
½ hönsbuljongtärning
2 dl lätt crème fraiche
2 tsk soya
1 msk vetemjöl

Börja med såsen.
Lägg matfettet i en skål. Häll i portvin, buljongtärningen och soya. Koka på högsta effekt i 3 min.
Gör under tiden en redning av mjölet och lätt crème fraiche. Vispa ned redningen i den heta vätskan. Låt sjuda på låg effekt i 4 min.

Krydda filéerna och lägg dem i en form, häll över såsen. Täck formen och tillaga på högsta effekt i 12 min (ca 3 min/filé)

Servera med bakad potatis och en god sallad.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...