lördag 14 augusti 2010

Basilikafilé

En god bjudrätt. 4 portioner.

500 gram fläskfilé
3 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1,5 dl Köttbuljong
2 dl crème fraiche
1 kruka färsk basilika
0,5 dl hackade hasselnötter
1 dl riven lagrad ost, tex Grevé

Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken.
Bryn köttet i smör och lägg över i en vid gryta. Fräs vitlöken och lägg över i grytan.
Rör i salt, peppar, buljong och crème fraiche. Låt grytan koka i 5 min.

Skär basilikan i strimlor. Rör i nötter, ost och hälften av basilikan.
Strö resten av basilikan över och servera med pasta och en grönsallad eller pressad potatis och stekta tomater.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...