En gott tilltugg till välkomstdrinken. 4 personer
4 små skivor av ciabattabröd
2 msk olivolja
1-2 klyftor vitlök
1 ask körsbärstomater, 250 g
1½ msk olivolja
½ msk torkad oregano
1 näve rucolasallad, 30-40 g
½ kruka färsk basilika
1 burk marinerade fetaosttärningar, 150 g
16 små svarta oliver
½ tsk flingsalt
Stek ciabattaskivorna frasiga i oljan.
Gnid ena sidan av bröden med en skuren vitlöksklyfta.
Skölj tomaterna, kläm sönder dem i en bunke.
Häll bort vätskan och hacka tomatköttet.
Blanda med olivolja, smulad oregano, sköljd rucolasallad, basilika, fetaost och oliver. Smaka av med salt.
Lägg en rejäl sked av salladen på varje brödbit precis före serveringen.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar