fredag 13 augusti 2010

Toscatårta

En enkel och god tårta som går utmärkt att baka i förväg och montera vid servering. 8 portioner.

Mandelbotten
150 gram mandelmassa
1 ägg
2 tsk vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Toscabotten
1 påse mandelspån
3 msk socker
50 gram margarin eller smör
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
0,5 msk sirap

Fyllning
5 msk marsanpulver
2 dl mjölk
2 dl vispad grädde

Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med ägget till en porös smet. Blanda i mjölet och bakpulver.
Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm. Grädda kaka i nedre delen av ugnen i 175 grader. ca 12 minuter. Låt svalna och lossa den försiktigt ur formen.

Blanda mandel, socker, matfett, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull. Sjud alltsammans på svag värme under försiktig omrörning. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant.
Grädda bottnen mitt i ugnen i 225 grader, ca 7 minuter eller tills den fått fin färg. Låt svalna och lossa försiktigt ut formen.

Fyllningen:
Blanda marsanpulver med mjölken enl anvisning på förpackningen. Vispa grädden och blanda i den i krämen.
Bred krämen på mandelbottnen och lägg toscabottnen ovanpå.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...