Laxrätt med kreolska influenser. 4 portioner.
600 gram laxfilé
2 röda paprikor
150 gram champinjoner
6 salladslökar
2 msk rapsolja
1 tsk salt efter smak
1 krm peppar efter smak
1 dl hönsbuljong
2 dl creme fraiche
Marinad
1 dl Oyster & Shrimp sauce
1 msk cajunkrydda
2 krossade vitlöksklyftor
Rör samman marinaden i en skål. Skär bort skinnet på laxen och skär köttet i grova strimlor. Lägg dem i marinaden och rör om. Låt stå ca 1 tim.
Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Dela svampen och skiva salladslöken. Fräs paprikan, svampen och salladslöken ett par min i lite olja i het wok eller stor stekpanna under omrörning. Salta, peppra. Ta upp grönsakerna och lägg åt sidan.
Hetta upp lite mer olja i woken. Ta upp laxbitarna ur marinaden och woka dem försiktigt ett par min. Häll på buljongen, creme fraiche och marinad och lägg i grönsakerna. Låt puttra på svag värme 1-2 min eller tills laxen är klar.
Servera med kokt jasminris.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar