söndag 29 augusti 2010

Briepaj med rökt skinka

Den här pajen är hämtad ur filmen Waitress. 8 personer

Pajdeg
2,5 dl mjöl
3/4 dl kesella
75 g smör

Fyllning
Ca 25 g smör
1 msk olivolja
3 stora skivade lökar (jag tycker det räcker med 1 lök)
Salt
4 ägg
4 dl grädde, valfri fetthalt
1 stor pressad vitlöksklyfta
175 g strimlad rökt skinka
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad bladpersilja
100 g brieost, tunt skivad

Gör en pajdeg, klä en normalstor pajform och förgrädda ca 10 min.

Smält smöret med olivoljan i en stekpanna. Rör ned löken, tillsätt lite salt och stek på låg värme i 30 min eller till dess att löken är mjuk, gyllene och karamelliserad. Du kan behöva tillsätta lite mer smör under tiden. Rör om då och då. Låt svalna.

Vispa ägg och grädde i en stor skål, pressa i vitlök och låt stå en stund.

Fördela den stekta löken i det bakade pajskalet. Strö över skinkan och örterna, häll i äggblandningen och sprid ut brieosten överst.

Grädda i 175 grader i ca 45 min eller tills färgen är fin och fyllningen stannat.
Ta ut ur ugnen och låt svalna något.

Servera varm eller ljummen till en sallad.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...