Vi är väldigt förtjusta i lasagne i alla varianter, detta är vegetariskt.
4 portioner.
2 auberginer
2 zucchini
1 röd lök
1 Casa Di Luca tomatsås basilika, 400 g
16 lasagneplattor
2 dl lagrad ost, riven
Bechamelsås
3 msk smör
3 msk mjöl
6 dl mjölk
0,5 dl vitt vin
1 dl lagrad ost, riven
1 nypa salt
1 knivsudd peppar
70 gram färsk babyspenat
Skölj auberginen och zucchinin. Dela på längden i fyra delar. Skär bort det skumgummiaktiga delarna i mitten. Hacka ner i cm-stora bitar. Hacka löken och fräs allt direkt i olivolja så att inte grönsakerna hinner bli bruna. Salta och peppra. Krydda ev med lite balsamico.
Bechamelsås
Gör en bottenredning med smör och mjöl. Vispa i mjölken, vinet, salta, peppra och låt koka några minuter. Blanda i osten och den hackade spenaten och låt osten smälta.
Börja med att lägga pastaplattorna i botten av en ugnsfast form. Häll sedan över lite bechamelsås. Varva grönsaksblandning och den färdiga tomatsåsen efter behag. Avsluta med bechamelsås och riven ost. Gratinera i ugn 180 grader i ca 45 minuter.
Servera med sallad.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar