fredag 13 augusti 2010

Havretosca i långpanna

Snabb och lättgjord med ingredienser man oftast har hemma. Halva satsen är lagom till en rund form.

Smet
150 gram smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Glasyr
150 gram smör
2 dl strösocker
6 msk sirap
3 dl havregryn

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, smör och mjölk. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.

Blanda samman alla ingredienser till glasyren i en kastrull och värm under omrörning. Bred glasyren över den knappt färdigbakta kakan och grädda i ytterligare 10 minuter lite högre upp i ugnen.
Skär kakan i rutor, stora eller små efter tycke och smak.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...