Den här tårtan är verkligen förförisk.
Botten
2 ägg
1 dl socker
0,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
50 gram smör eller margarin
Vaniljkräm
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Vänd i mjöl, kakao och bakpulver. Smält matfetet och häll i smeten.
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, 22-24 cm i diameter.
Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 12-15 min.
Vispa grädden nästan styv. Rör crème fraichen mjuk och vänd i grädden. Smaka av med vaniljsockret. (Här kan man smaka sig fram hur mycket man vill ha av varje, 1 dl grädde, 0,5 dl crème fraiche och 0,5 msk vaniljsocker brukar jag ta)
Bred ut vaniljkrämen i ett jämnt lager på chokladbotten. Dekorera med färska jordgubbar eller andra färska bär och strö över liten riven vit choklad.
Ät och njut!!
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar