En gott tilltugg till välkomstdrinken. 4 portioner.
4 små skivor av ciabattabröd
2 msk olivolja
1 klyfta vitlök
1 ask körsbärstomater 250g
1,5 msk olivolja
0,5 msk oregano, torkad
1 näve ruccolasallad, 30-40 g
0,5 kruka basilika, färsk
1 burk marinerade fetaosttärningar, 150 g
16 svarta oliver, små
0,5 tsk flingsalt
Stek ciabattaskivorna frasiga i oljan. Gnid ena sidan av bröden med en skuren vitlöksklyfta.
Skölj tomaterna, kläm sönder dem i en bunke. Häll bort vätskan och hacka tomatköttet.
Blanda med olivolja, smulad oregano, sköljd ruccolasallad, basilika, fetaost och oliver. Smaka av med salt.
Lägg en rejäl sked av salladen på varje brödbit precis före serveringen.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar