En god tårta med daim och Noblesse-kakor. Ladda frysen med nötbottnar och krossad daim så kan du trolla fram en tårta närhelst du vill.
Nötbotten
200 gram hasselnötter
1,5 dl socker
3 ägg
Garnering
3 dl vispgrädde
1 tsk O´boy
4 dubbel daim
24 nobless chokladplattor
Värm ugnen till 200 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med lös botten. (behöver ej smörjas)
Lägg nötter, socker och ägg i matberedaren och mixa länge och väl till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Låt botten kallna och lägg på ett tårtfat.
Vispa grädden med O´Boy i och bred den generöst över och runt tårtbottnen.
Kör Daimen småsmulig i matberedare och strö den i ett rikligt lager över tårtan. Spritsa ev gräddtoppar ovanpå tårtan och ställ chokladplattor som segel runt om.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar